آموزش نماز رمشک
،وب سایت خبری، رمشک،دهستان رمشک
 

آموزش نماز

آموزش نماز
بعد از اتمام طهارت و پاکیزکی بدن و محل نماز و مسلمان از دخول وقت نماز مطمئن شد بطرف قبله که خانه خدا در مکه است ایستاده و برای هر نمازی که می خواست بخواند اعم از فریضه و سنت و نافله در قلب خودش نیت می کند و سپس اعمال ذیل را انجام می دهد: !
نظر
(۱)در حالیکه به سجده گاه خودش می نگرد تکبیر تحریمه(الله أکبر)می گوید.


 
(۲)در هنگام گفتن تکبیه تحریمه هر دو دست خود را در تا برابر دو شانه و یا مقابل گوشها بالا می برد.
(۳)و سنت است که بعد از تکبیر تحریمه دعای استفاح نماز بخواند و بگوید:
D: !



(سبحانک اللهم و بحمدك و تبارک اسمك و تعالی جدك و لا إله غيرك).
بار إلها!ما تو را منزه می دانیم،و تو را حمد و سپاس می گوئیم،و نام تو را برتر می دانیم و هیچ معبود بر حقی غیر از تو وجود دارد..


(۴)سپس می گوید:(أعوذ بالله من الشیطان الرجیم،بسم الله الرحمن الرحیم).پناه می برم به خدا از شر شیطان ملعون و نفرین شده،بنام خداوند بخشاینده مهربان.

سپس سوره فاتحه را قرائت می کند.


(الحمد لله رب العللین¤ الرحمن الرحیم¤ مالك يوم الدين¤إياك نعبد و إياك نستعين¤اهدنا الصراط المستقيم¤صراط الذين أنعمت عليهم غير المغضوب عليهم و لا الضالين)
و بعد از آن مي كويد:(آمين)
D:)!!!(يعني:همه ستايشها براي خدا كه پروردگار جهانیان است که او ¤بسیار بخشایشگر،بسیار مهربان است¤مالك و دارنده روز جزا است¤تو را بندگی کنیم و بس،و از تو معو نت و کمک جوئیم و بس¤برسان ما را براه راست¤راه مردمی که بر ایشان إنعام و لطف فرمودی (راه پیغمبران و صدیقان و شهیدان و صالحان)نه راه خشم گرفته بر آنان که یهود باشند،و نه راه گمراهان که نصاری باشند،که هیچکدام از آن دو گروه بر راه راست نیستند).


(آمین) دعای ما را بپذیر،و ما را به راه راست پایدار فرما.
(۵)سپس سوره ای از سوره های قرآن که آن را حفظ دارد قرائت می کند مانند:!

(قل هو الله أحد¤الله الصمد¤لم یلد¤و لم یو لد¤و لم یکن له کفوا أحد)
(بگو ای پیغمبر خدا به کسیکه درباره صفت پروردگارت از تو پرسید_بگو که:الله آن خدای یکتای پاک و منزه از ترکیب و تعدد است_او یکتای یکتا است¤خدای یکتا است که همه بندگان برای انجام و بر آورده شدن حوائج به او تعالی روی می آورند،و از او تعالی مدد می جویند_صمد و مقصود فقط ذات پاک او است¤نزاده و زاده نشد_برای اینکه زادن و زائیده شدن نشانه مخلوق بودن است_که محل تغیر و حوادث هستند¤و نبود برای او تعالی همتائی _کس نیست که بتواند همتای خدا باشد_خدا نه مانندی دارد،نه کسیکه بتواند در مقابل خدا قرار گیرد).
(۶)بعد از آن به رکوع رفته می گوید:(الله أکبر)و دو دست خود را بر زانوی خود می گذارید و می گوید:(سبحان ربی العظیم) (پاک است پروردگار بزرگ من). و سنت است که سه بار یا بیشتر آنرا تکرار کند.


(۷)سپس سر را از رکوع بلند کرده می گوید:
(سمع الله لمن حمده)

(خدا می شنود_و می پذیرد_ستایش کسیکه او را ستایش نماید)،خواه إمام باشد و یا منفرد(تنها گذار). و بعد از راست شدن و آرام گرفتن از رکوع می گوید:
(ربنا و لك الحمد حمدا كثيرا طيبا مباركا فيه مل السموات و مل الارض و مل ما بينهما و مل ما شئت من شيء بعد) !
(ای پروردگار ما!ستایش حقیقی ویژه تو است،بیشترین و بهترین و مبارکترین حمد وسپاس که آسمانها و زمین، و آنچه بین آن دو است،و آنچه تو خواهی پر شود از آن).
اما اگر متقدی باشد در این هنگام می گوید: (ربنا و لک الحمد....)تا آخر این دعاء.


 
(۸)سپس سجده کرده می گوید: (الله اکبر)و بر اعضای هفتگانه خود سجده می کند که عبارتند از: پیشانی با بینی،و کف هر دو دست،و هر دو زانو،و سر و انگشتان دو پا،و می گوید: (سبحان ربی الأ علی)، پاک است پروردگار بزرگ من. سه بار و یا بیشتر آن را تکرار می کنید،علاوه بر آن هر چه دوست داشت می تواند دعا کند.
(۹)سپس در حالیکه سر خود را از سجده بلند می کند:(الله أکبر) آنگاه برای پای چپ خود می نشیند و پای راستش را نصب می کند و دستهایش را روی ران و زانویش می گذارد و می گوید: (رب اغفر لي و ارحمني و عافني و ارزقني و اهدني و اجبرني)
D: !



اي پروردگار من!از گناه و تقصیراتم در گذر،و به من رحم کن،و مرا عافیت ده،و مرا روزی عطا کن،و مرا هدایت فرما،(واجبرنی):آنچه بر انسان می گذرد از نقص در بدن،مانند مریضی و امثال آن،و در دین،مانند کوتاهی کردن در اوامر و دستورات،و افراط (زیاده روی)در محظورات که آن را جبران فرماید.
(۱۰)سپس در حالیکه
(الله أکبر)!
می گوید سجده دوم را بجا می آورد،آنچه در سجده أول انجام داده در سجده دوم نیز تکرارش می کند.
(۱۱)سپس


 
(الله اکبر)
گویان برای رکعت دوم بلند می شود،بدین ترتیب رکعت أول تمام می شود.
D: !



(۱۲)سپس سوره فاتحه و یک سوره (یا چند آیه دیگر)از قرآن می خواند و به رکوع می رود،از رکوع بلند می شود سپس عینا مانند اول دو سجده می کند.
(۱۲)سپس سوره فاتحه و یک سوره (یا چند آیه دیگر)از قرآن می خواند و به رکوع می رود،از رکوع بلند می شود سپس عینا مانند اول دو سجده می کند. .


(۱۳)بعد از بلند شدن از سجده دوم همچنانکه بین دو سجده نشسته بود می نشیند و آنگاه (‏)
‎)


(التحیات)
را به این ترتیب می خواند:
D:)!!!(التحیات لله و الصلوات و الطیبات السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و بركاته السلام علينا و علی عباد الله الصالحین،أشهد أن لا إله إلا الله،و أشهد أن محمدا عبده و رسوله).


یعنی(تمام تعظیم ها و نماز ها و سایر پاکی ها فقط از آن خداست،سلام و رحمت و برکات خدا بر تو باد ای پیامبر،و سلام بر ما باد و بر بندگان نیکوکار خدا،گواهی می دهم که جز خدای بر حق معبودی نیست،و گواهی می دهم که محمد رسول و فرستاده اوست).
سپس اگر نماز دو رکعتی بود مانند نماز و جمعه و عید همچنان به نشتن خود ادامه می دهد و نمازش را با خواندن این درود کامل می کند: !

(اللهم صل علی محمد و علی آل محمد کما صلیت علی إبراهیم و علی آل إبراهم إنک حمید مجید،و بارک علی محمد و علی آل محمد کما بارکت علی إبراهیم و علی آل إبراهیم إنک حمید مجید).
(بار إلها!درود و رحمت نازل فرما بر محمد و آل محمد،چنانکه بر إبراهیم و آل إبراهیم رحمت فرستادی،تو ستایش شده و بزرگوار هستی).(پروردگارا!برکت ناز فرما بر محمد و آل محمد،چنانکه بر إبراهیم و آل إبراهیم برکت نازل فرمودی،تو ستایش شده و بزر گواری).و به خدا پناه می برد:
(اللهم إنی أعوذ بک من عذاب جهنم، و من عذاب القبر


(خداوندا! من به تو پناه می برم از عذاب دوزح،و عذاب قبر،)
سپس آنچه از خیر دنیا و آخرت بخواهد دعا می کند،چه اینکه در نماز فرض،و چه در نماز سنت و نفل باشد.
آنگاه بسوی راست سلام می دهد:
(السلام علیکم و رحمة الله)،!

همچنان بسوی چپ:


 
(السلام علیکم و رحمة الله).
و اگر نماز سه رکعت باشد مانند نماز مغرب و یاچهار رکعت باشد مانند ظهر و عصر و عشاء بعد از تحیات
D: !



(الله أکبر)
گویان بلند می شود و فقط سوره الفاتحه را تلاوت می کند. سپس مانند دو رکعت أول رکوع و سجود می کند، در رکعت چهارم نیز به همان ترتیب،بجز اینکه در وقت نشتن بطور متورک می نشیند،یعنی:پای چپ خود را زیر پای راست گذاشته و مقعد خود را بر زمین می گذارد و پای راست خود را نصب می کند. آنگاه بعد از رکعت سوم در نماز مغرب،و بعد از رکعت چهارم در نمازهای ظهر و عصر و عشاء تشهد أخیر را میخواند،و بر پیامبر درود میفرستد،اگر خواست دعا میکند.سپس به دو طرفش مثل أول سلام میدهد،بدین ترتیب تا اینجا نمازش تمام شده است. .



نظرات شما عزیزان:

دوست عزیز مثل اینکه شما هم اهل سنتی؟
پاسخ:بله


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





  • نوشته : نظام اربابی پور
  • تاریخ: پنج شنبه 22 فروردين 1392برچسب:نماز,آموزش نماز,آموزش,آموزش نماز,دین,دین اسلام,چگونگی نماز,نماز خوانند,,

  • lovenar

    نظام اربابی پور

    lovenar

    http://lovenar.loxblog.com

    رمشک

    آموزش نماز

    رمشک

    با سلام خدمت شما دوست عزیز نظامم اهل دهستان رمشک از توابع شهرستان قلعه گنج استان کرمان رشته درسیم هستش علوم انسانی حتما به وب شما هم سرمیزنم وخوشحال میشم اگه توی نظرسنجی شرکت کنید و یا عضوخبرنامه بشید متشکرم. ‏ با عرض سلام و خوش امد گویی خدمت شما بازدید کننده گرامی در این وب سعی در معرفی دهستان رمشک در دنیایی مجازی داریم که البته مطالب دیگری هم قرار خواهد گرفت در حدتوان

    رمشک